30 mars 2010

Snart är snön borta, grymt underbart.
Som jag har sagt tidigare - snö är underbart runt jul, men inte från jul och fram till april.
Kom också på att jag måste bada imorgon, bara för att bada tidigare än vad jag gjorde förra året då jag badade första april. Det kommer bli galet kallt, men det är nog värt det..eller? haha får väl se imorgon ;)

__

Varför måste det alltid vara problem med att ladda upp bilder?

29 mars 2010

Snart april, snart sexton år :)

Lov, jag älskar lov, men jag gillar inte när det ligger en vecka före alla andra, hur roligt är det?
Okej, det är alltid nice med lov, men vi brukar ju nästan alltid ha samma vecka som de andra? Okej, iallafall Uddevalla, haha.
Skönt att ha lov tills nästa måndag, alltså så börjar vi på tisdag, helt underbart, jag hatar måndagar, haha.
Och så tror jag att Pm kommer på fredag, nice att träffa honom igen :) Kommer ju faktiskt gå samma linje som honom i höst - samhäll på Agneberg, helst samma klass, hahaha hur ska jag annars klara det?
Funderar ju på media också, men nej nu får det bli samhäll...eller media? Nej, jag hade ju bestämt mig...




25 mars 2010

9 månader sen nu, Michael Jackson, rest in peace <3


Sitter i skolan nu och har matte, långtråkigt, fast jag lyssnar på Nirvana så jag överlever, haha! :D

Sedan är det rast och efter det så är det svenska, jag har redovisning - det muntliga nationella provet, inte speciellt grymt, eller? Nej.
Får hoppas att det går bra iallafall.
Sista lektionen är EV (elevens val) och jag har ingen aning om vart jag ska? Ska kolla på film egentligen mer tror nog vi drar till SO:n..Det är rätt chill, haha.



Come as you are - Nirvana
<---låttips


"Come as you are, as you were, as I want you to be.
As a friend, as a friend, as an old Enemy.
Take your time, hurry up, choice is yours, don't be late.
Take a rest, as a friend, as an old memory..."


24 mars 2010

Hemma ifrån Irland nu, eller ja, vi kom hem i söndags :( Skulle gärna stanna där ett tag till alltså, det var sjukt underbart :D
Får berätta mer om det i ett annat inlägg då jag lägger in bilder också :)
__

Igår hade vi historia prov och idag nationellt prov i engelska, gick väl sådär på båda, hann inte plugga speciellt mycket till historian dock..Får hoppas på att det gick okej iallafall...
Har lyckats bli en jävla massa drama i skolan också, så galet störande, finns det något tråkigare är massa jävla drama? Nej antagligen inte.

Imorgon blir det nationellt muntligt "prov" i skolan: redovisning om Selma Lagerlöf, vi är tre stycken som ska prata om henne, lyckat...
Får hoppas att det går bra trots att det är nog bland det värsta jag vet.
Längtar galet mycket till lovet, synd bara att vi har veckan innan alla andra i Sverige.



12 mars 2010

FREDAG! ÄNTLIIIGEN FREDAAAG :D

Om några timmar åker vi äntligen, ska bli så sjukt roligt!

Idag började vi med matte, blev en typisk matte lektion för oss, chill.
Sen var det idrott, vi spelade volleyboll och det var sådär roligt faktiskt, idrotten är ett av mina favorit ämnen, men nu denna lektionen funkade det inte speciellt bra, har vart bättre men också vart sämre, men nej, det brukar vara roligare.
Sista lektionen var skv, som jag har sagt tidigare så är det en ganska seg lektion, oftast ganska onödig, men nu skulle vi välja klasströjor, och jag har nog aldrig varit så sjukt irriterad på våran klass som jag blev då, haha!
Iallafall, blev rätt nice tröj-tryck tillslut iallafall :)



tycker att tiden borde gå fortare....
___

Psycho therapy - The ramones
<---låttips

Kommer inte ihåg om jag har skrivit om denna innan, men iallafall, den är galet bra! :D

__

once again - black and white

11 mars 2010

Torsdag, snart fredag.

Började med Spanska idag, fruktansvärt chill, jag sitter i ett grupprum med Ellinor, Ida, Matilda och Jenny, då alla förutom jag och ellinor har blivit "utslängda" ifrån spanskan: vår lärare tyckte att de skulle börja med språkv. för att de inte jobbar, och jag och ellinor, skulle fundera på om vi verkligen ville gå spanska - jag kan nästan ingenting känns det som och ellinor vet jag faktiskt inte. Senast idag skrev hon ner alla glosor på ett papper och skulle ge till våran lärare, alltså var det ett förhör, som hon skrev av ifrån boken. Du är bäst Ellinor.

Sen hade vi matte, Matilda och jag drog på ett kamratstödjar-möte.
Näst sista lektionen var svenska och vi fortsatte att se på filmen The Odyssey, den är riktigt bra faktiskt!
Sista lektionen, elevens val, hade Ellinor och jag engelska, ganska chill, efter ett tag fick vi ett eget klassrum för att lyssna på hörövningar. Vi satt och kollade artister på olika festivaler i sommar. Jag vill verkligen åka på någon, har några som verkar roligast, men hahah, lär ju inte få.


EN DAG, EEEEEN DAAAAAAAAAAG tills vi åker till Irland, imorgon drar vi ifrån Sverige..ÄNTLIGEN!! Ska bli så brutalt roligt!
___

Tears in heaven - Eric Clapton <---låttips

"....Would you hold my hand
If I saw you in heaven
Would you help me stand
If I saw you in heaven
I'll find my way, through night and day
Cause I know I just can't stay
Here in heaven

Time can bring you down
Time can bend your knee
Time can break your heart
Have you begging please
Begging please...
."

10 mars 2010

Onsdag
Jag vill ha fredag. Nu.

En vanlig onsdag, börjar med NO, jag och ellinor experimenterade med kaffe, skulle kolla PH-värdet sen skulle vi få det basiskt osv. Det slutade med att vi hällde i tvättmedel och typ citronsyra i mängder, blev ganska vidrigt att se tillslut, haha.
Sen hade vi bild, vi håller på med skulpturer och jag gör något så vackert som ett träd. Ett snett träd. HAHAHHAHAH.
Sista lektionen är svenska och vi fick tillbaka läs-delen utav nationella provet, fick VG+ tror jag...Nice, men hoppas jag kan höja på dom andra...Fast muntliga lär nog inte gå så rockigt bra alltså, jaja, vi får väl se.

Sitter just nu och lyssnar på Nirvana, helt underbart bra. Så det får bli "låttipset" idag.

Vill ha fredag nu, först vill jag ha idrotten, sen kan skolan sluta och vi kan åka till Irland! Perfekt.

9 mars 2010

Tuesday+tankar


Började med att försova mig, nice haha, kom iallafall till skolan och gick på andra lektionen som var spanska, ganska chill.
Sedan skulle vi upp till bygde och lyssna på en kille, en föredetta knarkare, som berätta massor, en riktigt, riktigt duktig kille, men det var ganska jobbigt att höra, det blev som ännu ett uppvaknande, var fan är världen påväg?
Mobbning, misshandel...varför allt detta? Vad gör det för bättre skillnad? Absolut inget. Det förstör liv. Hur kan en människa leva med att ha förstört någons liv något så totalt?
Vet ni hur mycket jag längtar till att gå ur skolan? Hur skönt det ska bli att slippa nian? Dom har inte utsatt mig personligen för något speciellt, men jag har vänner som har haft och har det mycket svårt, pågrund av dom.
Har dom så sjuka gäng att dom måste trycka ner andra för att passa in? Va fan är det för nåt då? Är dom beroende av att trycka ner folk? Får dom någon slags kick av det? Då undrar jag vad fan problemet är, då är det något allvarligt fel på personen.
Jag hoppas att detta blev en jävla tankeställare till vissa personer, och hoppas att dom aldrig tänker tanken att någonsin göra något i den stilen igen.

En annan sak är också hur i helvete man kan missa en snubbe/flera snubbar som beter sig som kompletta idioter? Alltså till exempel som lärare, man tänker ju kanske att dom ser och vet det mesta, men tydligen inte, är eleverna sånna jävla proffs på att dölja sådant? Antagligen. Nu menar jag ju inte att alla lärare är så att dom blundar för sånna saker, absolut inte, det finns lärare som är värda guld efter så mycket hjälp dom ger folk. Men detta gäller ju såklart inte bara lärare utan allihopa, hur kan en hel nia, åtta och sjua se på när någon blir mobbad? Se på hur dessa personerna slaktar en persons självförtroende och själ? Varför? För att passa in i det såkallade tuffa gänget, att hänga med de tuffa snubbarna? Dude, om man måste göra något sådant för att "passa" in i Sverige, så är det pinsamt att bo här. Det är pinsamt att gå på en skola med sånt jävla grupptryck, att man inte ens kan vara sig själv inför sina vänner.

Så vad har man nu kommit fram till? Jo, lev ditt liv, ingen annans. Var glad att du lever, och ta vara på det.
Jag satt och prata med några vänner om hur livet faktiskt funkar, tänk hur mycket folk planerar? Flera år frammåt, men man vet aldrig vad som händer imorgon, nästa vecka eller om två månader.
Jag har kommit fram till att jag ska leva livet nu, inte planera hela min framtid redan nu, utan ta saker som det kommer, ta dagarna som dom kommer istället för att försöka påverka saker, ödet är redan bestämt, och om man inte har massor med planer inför de kommande tio åren så blir det nog lättare att göra bra saker nu, självklart har jag drömmar som jag vill förverkliga, det har alla, men jag tänker försöka att inte planera något, man ska försöka veta vad man vill och försöka uppnå det istället för att sätta ut massa planer på att detta ska jag göra och jag ska göra det, det och det, lev i nuet.
Självklart är det ju inte fel att veta vad man vill jobba som och planera så, men jag tror ni förstår hur jag menar.


Gårdagen - Måndag+rockarusellen

Började med historia, och sedan hemkunskap, hahahahahaha, nu är det säkert: Jag ska verkligen inte gå hotell och resturang.
Sedan var det NO och sist engelska.
Efter skolan stannade vi i Tanum för vi skulle kika på Rockkarusellen, som var riktigt grym!
Fyra band var strukna tror jag, så det var tre band som spelade + ett band som inte var med i rockkarusellen.
Alla tre band i tävlingen var bra och man skulle rösta på två band, och jag hade mina favoriter, trots att det tredje bandet också var grymt, och hon som sjöng hade en gryyyym röst. Men det var roligt iallafall.

Har inte lagt över bilderna på datorn än, men när jag gjort det kanske jag lägger in en bild på varje band :)
__

Love you 'till the end - The pogues  <--- låttips

"...I just want to tell you nothing
You don't want to hear
All I want is for you to say
Why don't you just take me
Where I've never been before
I know you want to hear me
Catch my breath
I love you 'till the end..."

7 mars 2010

Sunday.


Jag både älskar och hatar söndagar, samtidigt som det är en ganska meningslös dag är det också en helt undebar dag, när man är ledig och kan ta det riktigt lungt - men så börjar ju skolan dagen efter.


Idag har varit en rätt okej dag, vaknade alldeles för tidigt, tyvärr.
Vi åkte till brorsan och var där en liten stund.
Har också äntligen börjat med Water temple i Zelda-ocarina of time, ett brutalt jobbigt tempel enligt mig, och när det gäller tvspel så har jag inte världens största tålamod kan man ju säga, haha, men jag är iallafall vid bossen, eller rättare sagt: jag har kommit till rummet innan bossen. Trots att jag inte fixa det själv, haha, har inte tålamodet till detta tempel..eller kunskaperna haha, får fixa det nästa gång.
Har redan kommit igenom det och dött mot bossen en gång, bra gjort, grattis. tack. HAHHHAHAHA. Så sämst.
Men iallafall det där rummet innan bossen gör mig galen, ett lutande golv med blades som åker från sida till sida, tre stycken som rör sig ojämnt + att man inte kan gå rakt upp för man glider ner för golvet igen, det är säkert enkelt vad vet jag, men jag är verkligen sämst och funkar det inte de första gångerna så blir jag galen, haha.
Men jag får väl gå och ge det ett försök till, med mer tålamod, haha.

Imorgon blir det skola, det blir sista engelska förhöret för mig innan vi drar till Irland + att jag missar första nationella engelska provet, som jag får göra när vi kommer hem igen tror jag.
Kom just på att vi kanske har prov i historia imorgon också, det hoppas jag verkligen, verkligen inte...
Efter skolan blir det att stanna i tanum och sedan vi 18.00 börjar rockkarusellen i bhallen tror jag, ska bli kul, hoppas på bra musik!
Drar nog dit tillsammans med Matilda, Jenny, Ellinor, Ida, och Ida tror jag :D
Kanske kommer bilder imorgon! :)

______

Idag tar vi två "låttips":

Sheena is a punkrocker - The Ramones
<---Låttips

Underbart grym låt, jag älskar den.

The Man who sold the world - Nirvana <---Låttips

En sjukt bra låt.

______

jaaassåååjaaaa

6 mars 2010

Lördag


Helt underbart med helg!
Igår var det disco i lunden, nice, men dock inte överdrivet bra musik, men det kanske beror på att jag inte är sådär helt galen i sån musik, hahhaha ;)
Efteråt sov Jenny och Ellinor här, vi såg på Creep innan vi somnade, gillar den trots att det finns helt sjuka scener med i den...
Jenny drog ganska tidigt i morse, hon skulle till göteborg, och jag och Ellinor har sett Smala sussie, Pirates of the caribbean-Svarta pärlans förbannelse och så började vi kolla på Rock'n'roll highschool, som jag snart ska se färdigt :) Ellinor drog för ett par timmar sedan typ..

Smala sussie var väl bra, det var första gången jag såg den, men trodde att den skulle vara brutalt mycket bättre, var lite av en besvikelse faktiskt..:(
Pirates of the caribbean är helt grym, fortfarande och kommer alltid att vara, och Johnny Depp är och kommer alltid vara en utav de bästa skådespelarna i världen! :)
Rock'n'roll highschool vet jag inte hur många gånger jag har sett, jag älskar den, och att Ramones är med gör den ännu bättre -  Joey, Johnny, Dee dee, Marky!<3
Det är en sjukt grym film, och Riff Randell är helt galet tuff.

Nej, men nu ska jag som sagt gå och se klart filmen, vi hörs :)

_____

Michael Jackson - Remember the time <---Låttips

okej



5 mars 2010

Friday, underbart!

En vecka till vi drar till Irland, can't wait! :D

Iallafall, har inte bloggat på några dagar, har antagligen inte varit så mycket att skriva, haha.
I onsdags så kunde inte Stefan Lövgren komma till skolan, vet inte riktigt varför, men riktigt synd..:(
Hoppas att han kan någon annan gång, och hoppas att det inte är den veckan jag inte är här...

Igår hände inte så mycket...en vanlig torsdag med spanska, matte, svenska och elevens val, ganska tråkigt, haha.
Jobbade på matten för fösta gången i nian känns det som, gillar verkligen inte matte och är verkligen inte bra på det heller, men det är ju mitt fel då jag inte försöker, måste verkligen försöka nu att få iallafall ett G till sommaren, hade ett VG, men nu har det verkligen inte gått bra, så sänkt mig har jag garanterat gjort.
På svenskan såg vi film och gick igenom lite grammatik.

Idag började vi med matte, ganska långtråkigt...haha...
Sedan hade vi idrott, vi hade valfritt och jag spelade volleyboll.
Det var Matilda, Mattias och jag mot Fju, Marita och Sanna.
Sist hade vi SKV, vilket bara är en otroligt onödig lektion, vi kan lika gärna få sluta en timme tidare tycker jag.

Ikväll blir det disco, låter ganska löjligt, men det blir ju roligt om man är tillräckligt taggad och försöker göra det roligt+om det är chill folk med ;)



My dad's gone crazy - Eminem and Hailie Jade
<----Låttips

Eminem's dotter är med och sjunger.

2 mars 2010

Tuesday

Historia först idag, tummen upp för det.
Andra lektionen var det spanska, inte fullt lika intressant, haha.
Sedan var det rast och efter det var det engelska, där vi hade en läsförståelse/test.
Sista lektionen var idrott, vi spelade basket, vårt lag vann, yaay ;) haha.

Fick också reda på att Stefan Lövgren inte kan komma imorgon :(
Tror att han skulle komma en annan gång, hoppas inte att det är den veckan vi är på Irland.
Annars har det varit en chill dag, tisdagar är nice! :D

Riktigt sugen på att dra ut och fota! Men börjar bli en aning tråkigt med vinter bilder? Våren och sommaren, välkommna hit nu.



I fought the law - The clash <---låttips

"...I fought the law and the law won..."

_____

är det blogg.se det är något seriöst fel på eller är det bara för mig det inte funkar att ladda upp bilder? Otroligt jävla tröttsamt iallafall.

1 mars 2010

Monday..

MARS, det är äntligen mars! YAAAY!!!
Lycka!
På onsdag kommer Stefan Lövgren till skolan.
På fredag är det ett disco i lunden, var faktiskt ganska roligt sist gång, trots att jag inte brukar gilla musiken eller kan dansa heller, haha! Så länge det inte är riktigt gamla låtar som dom flesta kan, haha!
Nästa måndag är det rockkarusellen i bhallen, hoppas och tror på bra musik?!
Och nästa fredag den 12 mars åker vi äntligen till Irland!

Helt grym månad kort sagt!


Idag var det skolan igen då, roligt att träffa folket igen men väldigt tröttsamt och långtråkigt annars.
Hur kommer det sig att det nästan aldrig går att göra ett bra skoljobb på en måndag?
Iallafall, historia första lektionen, jag gillar verkligen historia, ett utav favorit ämnena, men idag var det otroligt segt,kan kanske bero på att det var fösta lektionen efter en vecka lov ;)?
Sen var det hemkunskap och Ellinor, Ida och jag bakade bröd, kanske borde söka om till hotell och resturang ;)?
Eller nej föressten, så bra gick det inte, haha, håller mig nog till samhäll! Möööjligtvis att jag söker om så media blir första val? Troligtvis inte, men inte helt säker faktiskt...
Sen var det NO, biologi, fick reda på provresultat och kollade på film, ganska långtråkigt men Fju lyckas nästan alltid göra det mest tråkiga till roligt :)
Sist var det engelska, riktigt chill faktiskt, trots att lektionerna är en aning för långa, haha!

Ikväll blir det nog till att se en film kanske, galet chill bara, är ganska trött faktiskt...haha.



Rewind - Paolo nutini <----låttips
Riktigt grym kille, en helt underbar röst, verkligen värd att lyssna på!

"No sleeping at night
But I'm going from bar to bar
Why can't we just rewind
Why can't we just rewind
Why can't we just rewind"

___

<3

RSS 2.0